SİPARİŞ HATTI 0536 347 38 58

Arrow up
Arrow down

Erik Fidanı Çeşitleri

Erik, ülkemiz açısından ticari değeri olan en önemli sert çekirdekli meyvelerden bir tanesidir. Eriğin ticari değerinin yüksek olması erik yetiştiriciliğine verilen önemi arttırmaktadır. Erik açık köklü veya tüplü olarak üretilebilmektedir. Ancak tüplü fidanların yılın 12 ayı dikime uygun olması, köklerinin gelişmiş olması, dikiminin kolay olması ve tutma oranının açık köklü fidanlardan daha yüksek olması gibi nedenlerle çok daha sık tercih edildiğini söylemekte fayda bulunmaktadır.

Erik yetiştiriciliğinde en önem arz eden konu başlıklarından bir tanesi hangi erik türü yetiştiriciliğinin yapılacağıdır. Erik türü seçimi erik türüne göre erik fidanının büyümesi için gereken şartların değişmesini etkileyeceğinden yetiştirici toprak ve iklim şartlarına uygun erik türü seçilmelidir. Erik türleri arasında ticari değeri en fazla olan ve yetiştiriciliği önem arz eden erik fidan türleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Erik türleri ve haklarındaki genel bilgiler şu şekilde özetlenebilmektedir:

Avrupa Grubu Erikler: Bu erik türüne dahil erikler sofralık olarak tüketilebildiği gibi marmelat ve reçel üretimi için de kullanılabilmektedir. Soğuk ve ılıman iklimde en çok verimi vermektedir.

Japon Grubu Erikler: Ülkemizde üretimi diğer türlere göre azdır. Son yıllarda gelen talebin artması ile üretimi artmaya başlamıştır. Sofralık ve taze tüketim için üretilen bu erik türünün dayanıklılığı diğer türlere göre daha azdır. Ilıman ve sıcak iklimde üretildiğinde en yüksek verimliliği sağlamaktadır.

Yeşil Erikler: Can erik olarak da bilinirler. Sofralık olarak tüketilen bu tür, ılıman iklimde üretildiğinde en yüksek verimliliği sağlamaktadır.

•Angeleno Erik Fidanı

•Can Erik Erik Fidanı

•Malta Erik Fidanı

•Malta Erik Fidanı (Yeni Dünya)

•President Erik Fidanı

•Papaz Erik Fidanı

Elma Fidanı Çeşitleri

Elma ülkemizde sevilerek tüketilen meyveler arasındaki en önemli seçeneklerden bir tanesidir. Ülkemizin elma üretiminde dünyada ilk 5 arasında yer almasından dolayı elma üretimi oldukça önem arz etmektedir. Elma üretiminde istenilen verimin elde edilebilmesi için önem arz eden bir konudur. Elma fidanları seçilirken iklim ve toprak özelliklerine uygun tercihler yapılmalıdır.

Elma üretiminde en önemli unsurlardan bir tanesi iklimdir. Elma soğuk ve ılıman iklimleri seven, ılıman soğuk iklimde ise en yüksek verimliliğin elde edilebilmesini sağlayan bir meyve türüdür. Kış dinlenmesine en çok ihtiyaç duyan meyve olan elma, yaz sıcaklıklarını sevmemektedir. Sıcaklık arttığında büyüme durmaktadır.

Elma birçok toprak tipinde yetiştirilebilmektedir. Elma pH derecesi 6 ile 6.5 dışında olan topraklarda yetiştirildiğinde istenilen verim elde edilemediği gibi özellikle normal kumlu topraklar ve orta derecede humuslu topraklarda üretildiğinde en yüksek verimliliği sağlamaktadır.

•Pink Lady elma fidanları

•Amasya Elma Fidanı

•Arap kızı elma (MAYHOŞ) fidanları

•Golden Delicious Elma Fidanı (Sarı Elma)

•Granny Smith Elma Fidanı (Yeşil-Mayhoş)

•Galaxy Gala Elma Fidanı

•Fuji (Zen Aztec) Elma Fidanı

•Starkrimson Delicious Elma Fidanı

Armut Fidanı Çeşitleri

Armut fidanı, armut yetiştiriciliğinden istenilen verimin elde edilmesi için seçilirken özen gösterilmesi gereken bir konudur. 

Armut Türkiye’de en çok yetiştirilen meyvelerden bir tanesidir. Türkiye’de oldukça sık tüketilen meyvelerden bir tanesi olan armut yurt dışına da satılabilmektedir. Türkiye armut üretimi sıralamasında Avrupa ülkeleri arasında 4.sırada bulunmaktadır.

Armut fidanları dikilirken ekilecek toprağın ıslak ya da nemli olması gerekmektedir. Armut fidanları dikildikleri dönemde rüzgara maruz kalması fidanların istenilen şekilde büyümesine engel olmaktadır. Armut fidanları ekildikten sonra 10 ile 15 litre arasında su verilmeli ve fidanlar destek çubuklarına bağlanmalıdır.

Armut fidanlarının dikim işlemi havanın soğuk olmadığı ve don olaylarının yaşanmadığı zamanlarda geçekleştirilmelidir. Sonbaharda yapılabilecek bu işlem özellikle kasım ayında yapılırsa armut fidanının yetiştirilmesi hızlanmaktadır.

•Akça Armut Fidanı

•Etruska Armut Fidanı

•Margaret Marilla Armut Fidanı

•Nashi Fidanı (Japon Armutu)

•Santa Maria Armut Fidanı

•Williams Armut Fidanı

•Deveci Armut Fidanı

Kiraz Fidanı Çeşitleri

Kiraz ağacı gülgiller ailesine ait, tatlı meyveleri yenebilen bir ağaçtır. Ülkemizde Ege ve Marmara bölgesinde rahatlıkla yetişebilen kiraz ağacı pembeye çalan beyaz çiçekler açmaktadır.  Tüplü aşılı kiraz fidanları fidan köklerinin hava ile teması olmadığından dolayı 12 ay boyunca dikilebilmektedir. Tüplü aşılı kiraz fidanı üretim yelpazemiz olup üretilen tüplü aşılı kiraz fidanı çeşitlerinden bazıları 

•erkenci early lorry kiraz,

•early blomm kiraz, 

•star giant kiraz çeşidi,

•starks gold(sarı kiraz) kirazı, 

•0900 ziraat kirazı, 

•regina kirazı, 

•sweet heart kiraz,

•summit kiraz, 

•kordia kirazı,

•sunburst kiraz çeşitleridir.

Şeftali Fidanı Çeşitleri

Şeftali değişik iklim şartlarına en fazla uyum gösteren meyvelerden birisidir. Bu durum bu türün dünya üzerinde geniş ölçüde yayılmasında önemli bir etki yapmıştır. Türkiye şeftali ve nektarin üretim miktarı bakımından 547.215 ton ile 7. sırada yer almaktadır. Şeftali bir ılıman iklim meyve türüdür. Kış mevsiminde dinlenmeye girer ve yapraklarını döker. Şiddetli kış soğukları, düşük yaz sıcaklığı ve ilkbahar donları şeftalinin ekonomik olarak yetiştirilmesini önleyen iklim faktörleridir.

Şeftali Çeşitleri

•Spring Crest.

•May Crest.

•Rich May.

•Candinal.

•Dixired.

•Red Heaven

Kayısı Fidanı Çeşitleri

Kayısı dünya üzerinde Asya’da İran, Afganistan ve Türkistan da ; Avrupa da özellikle Akdeniz kıyılarında; Afrika ve Avustralya da ; Güney Amerika da, Arjantin ve Şili de; Amerika da ve Türkiye de geniş ölçüde yetiştirilmektedir. Kayısı ağacı yarı sıcak ve kurak geçen bölgelerde, dağların bol güneş gören güneye bakan eteklerinde çok iyi yetişmektedir. Kayısı ağacı derin ve su tutmayan, az meyilli ve hafif kireçli olan yamaçlarda çok iyi yetişmektedir. Meyvelerin yüksek kalitede olgunlaşabilmeleri için yaz aylarında atmosferin kuru olması gerekir. Havası nemli, ilkbaharı sisli geçen yerlerde çil hastalığı fazlaca görülür.Taban ve nemli topraklarda yetiştirilen kayısı ağaçlarının meyveleri sulu, iri ve kuru madde miktarı düşük olduğundan bu topraklarda yetiştirilen çeşitler sofralık olarak değerlendirilmeye uygundur. Buna karşılık kıraç topraklarda yetiştirilen kayısı ağaçlarının meyveleri ufak olup yüksek kuru madde ve düşük su içeriğine sahip olduklarından bu gibi çeşitler daha ziyade kurutmalık olarak kullanılır.

Kayısı Çeşitleri;

  • Hacıhaliloğlu
  • Hasanbey
  • Kabaaşı
  • Soğancı
  • Çataloğlu
  • Çöloğlu
  • Alyanak
  • Şalak (Aprikoz)
  • Şekerpare
  • Tokaloğlu - Erzincan
  • Tokaloğlu - Yalova
  • Tokaloğlu - Konya Ereğli
  • Şam
  • Turfanda İzmir
  • İri Bitirgen
  • İmrahor VB.

Üzüm Fidanı Çeşitleri

Üzüm, yaprak döken odunsu asmaların vitis cinsinden çiçekli bitki meyvesinin adıdır. Üzüm dünyada kültürü yapılan en eski meyve türlerinden biridir. Üzümler sofralık üzüm olarak taze yenebilir veya şarap, reçel, üzüm suyu, jöle, üzüm çekirdeği özü, kuru üzümler, sirke ve üzüm çekirdeği yağı yapımında kullanılabilir.

•Victoria Üzümü

•Early Sweet Üzümü

•Trakya İlkeren Üzümü

•Yalova İncisi Üzümü

•Cardınal Üzümü

•Fantasy Seedless Üzümü

•Mevlana Üzümü

•Mıchele Palıerı Üzümü

•Alphonse Lavallée Üzümü

•Red Globe Üzümü

•Ata Sarısı Üzümü

•Italıa Üzümü

•Pembe Gemre Üzümü

•Crımson Seedless Üzümü

Şaraplık Üzüm Çeşitleri

Kaliteli Şaraplık Üzüm 

•Cabernet Sauvıgnon Üzümü

•KaleciK Karası Üzümü

•Öküzgözü Üzümü

Kırmızı Şarap 

•Marmara- Pinot Noir, Adakarası, Papazkarası, Semillon, Kuntra, Gamay, Karalahana, Cinsaut 

•Ege -Carignane, Çal Karası, Merlot, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet 

•Karadeniz- Öküzgözü, Boğazkere 

•İç Anadolu -Kalecik Karası, Papazkarası, Dimrit 

•Akdeniz -Sergi Karası, Burdur Dimriti 

•Doğu Anadolu -Öküzgözü, Boğazkere 

•Güneydoğu Anadolu -Horoz Karası, Öküzgözü, Boğazkere, Sergi Karası 

Beyaz Şarap Üretilen Üzümler

•Marmara -Clairette, Chardonnay, Riesling, Semillon, Beylerce, Yapıncak, Vasilaki Ege Semillon, Bornova Misketi 

•Karadeniz -Narince 

•İç Anadolu -Emir, Hasandede

Ihlamur Fidanı Çeşitleri

Tilia Platyphyllos ve Tilia Tomentosa olmak üzere çeşitlendirilmiş olan ıhlamur fidanlarının genel özelliklerine bakıldığı zaman yaprak döken ağaç kategorisi içerisinde yer aldıkları görülebilir.

Anavatanı Avrupa ülkeleri olan ıhlamur fidanlarının genel özelliği olarak küçük ve kremsi bir yapıda oldukları bilinmektedir. Çay yapımında kullanılan ıhlamur fidanını güvenilir bir tercih edebilirsiniz. Sitede yer alan ödeme seçeneklerinden her hangi birini seçerek uygun fiyat ile satın alım yapabilirsiniz. Aynı gün içerisinde kargoya verilen fidan her hangi bir zarar görmemesi açısından özenli bir şekilde tarafımızca paketlenmekte ve en kısa sürede size ulaştırılmaktadır.

Ihlamur ağacının en büyük faydası gölgesidir. Parklara ve yol kenarlarına dikilmesinin nedeni budur. Çiçekleri açtığında her yer nefis bir ıhlamur kokusuna bürünür. Fark etmeden gününüzü daha güzel yaşarsınız. Uzun ömürlü bir ağaçtır. 1000 yıl yaşayan türleri bile vardır. 

Park, bahçe ve yol kenarlarında sıkça rastladığnız ıhlamur Tilia, Tiliacae ailesinin bir ferdidir. 40′a yakın türü vardır. 

Bunlardan sadece üçü ülkemizde yetişir;

•büyük yapraklı ıhlamur Tilia platyphyllos, 

•Kafkas ıhlamuru Tilia rubra,

•gümüşi ıhlamur Tilia tomentosa.

Ayva Fidanı Çeşitleri

Ayva ülkemizde en çok tercih edilen meyve fidanı türlerinden bir tanesidir. Ayva gerek taze tüketim gerek marmelat gerekse reçel üretimi için tüketilen ve ticari değeri oldukça yüksek olan meyvelerden bir tanesidir. Ayva fidanları ayva üreticiliğinde en önemli hususlardan bir tanesidir. Ayva üretiminde istenilen verimin elde edilmesi için toprağa ve iklime uygun ayva fidanlarının seçilmesi oldukça önemli bir konudur.

Ayva çeşitleri elmaya benzeyen ayvalar ile armuda benzeyen ayvalar olmak üzere iki tanedir. Ülkemizde yetiştirilen ayva türleri genel olarak armuda benzeyen ayva türleri arasındadır. Ayva türlerinin az olmasındaki en önemli etkenlerden bir tanesi bu meyve türünün armut ve elmanın gölgesinde kalmasıdır.

•Ekmek Ayva Fidanı

•Eşme Ayva Fidanı

•Yarı Bodur Ege 22 Ayva Fidan

Vişne Fidanı Çeşitleri

Ülkemizde hemen her bölgede vişne yetiştiriciliği yapılmaktadır. Vişnede gerek üretim gerek pazarlama yönünden herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Vişneler 4 – 5 yaşında verime geçerler, tam ve ekonomik olarak verime geçmeleri 8 – 10 yılı bulur. Ekonomik ömrü ise 20 – 25 yıldır. Vişneler ılıman iklimlerde çok iyi yetişmesine rağmen diğer meyvelere göre soğuk ve sıcaklara daha çok dayanmakta ve iklim değişikliklerine daha iyi adapte olmaktadır. İKLİM İSTEĞİ Kütahya şartlarında rahatlıkla yetiştiriciliği yapılan vişnede dikkat edilmesi gereken en önemli iklim faktörü çiçeklenme dönemimdeki sıcaklıklardır. Çiçek tomurcukları –2,4 °C’ye kadar dayanabildikleri halde, açmış çiçekler – 2°C’de donarlar. 400 mm yağış alan yerlerde vişne yetiştiriciliği sulamaya gerek kalmadan yapılabilir.

VİŞNE ÇEŞİTLERİ

•Kütahya : Çok geç, meyvesi yuvarlak, çok iri (6,79 g), koyu morumsu-şarabi renkte, çok sert, çok sulu, az lifli ve çok iyi kalitelidir. Ağaçları çok verimli olup, hiç meyve çatlaması yapmaz. 

•Montmorency : Geç mevsim, meyvesi yuvarlakça, orta iri (4,62 g), kırmızı renkli, orta sert,sulu ve kalitelidir. Ağaçları çok verimli olup, hiç meyve çatlaması yapmaz.

KİVİ Fidanı Çeşitleri

Kivi, Güney-Doğu Asya’nın yerli bir bitkisidir. Orman altlarında doğal olarak yetişen bu bitki, kışın yaprağını döken, meyveli asma formunda kuvvetli ve sarılıcı olarak gelişmektedir. Tümü Güney-Doğu Asya orijinli olmak üzere 50 dolayında türü vardır.

Karadeniz sahili dışında üretim yönünden önemli potansiyele sahip diğer bir bölge de Marmara Bölgesidir. Büyük tüketim merkezlerinin yakın oluşu, soğuk hava depolarının bulunuşu bu yörede üretimin büyük ölçüde artmasını teşvik etmektedir. Ege ve Akdeniz Bölgelerinde denizden 200– 500 metre yüksek nemli vadi içlerinde kivi üretimi yapılabilmektedir.

KİVİ ÇEŞİTLERİ

•Hayward

Yeni Zelanda’da fidancı Haywart R. Wright tarafından seçildiği için bu ad verilmiştir. Bu çeşit iri, oval meyve şekliyle tanınır. Dünyada en çok rağbet gören çeşittir. Oldukça geç çiçek açar. Rize bölgesinde genel olarak mayıs sonu haziran ayı başında çiçekler görülür. Meyveleri iri (80-100 g) ve ovaldir. Kabuk yeşilimsi kahverengi ve sık ince tüylerle kaplıdır. Meyve eti parlak yeşildir. Asmalar diğer çeşitlere nazaran daha zayıftır. Ekim ayı sonu ve kasım ayı başlarında meyveler hasat etme olgunluğuna ulaşır. Uzun süre depolanma özelliğine sahiptir. 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yapılacak olan kivi yetiştiriciliğinde Hawyart fidanları kullanılması gerekir. Yapılan çalışmalarda bölgemiz için en uygun olan çeşidin bu olduğu ve verimin en fazla bu çeşitten alındığı bilinmektedir.

•Burano

Bruno Jast tarafından 1920 yılında Yeni Zelanda’da seçilmiştir. Bu sebeple bu isimi almıştır. Meyvelerinin ortalama ağırlığı 65–75 g civarındadır. Meyve kesiti yuvarlak olup et rengi yeşildir. Kabuk koyu kahverengi ve sık tüylüdür. Tohumla fidan üretimine Bruno tavsiye edilmektedir.

•Allison

Çiçeklenmesi Hawyard’tan hemen sonra olur. Meyvenin ortalama ağırlığı 70-80 g’dır. Kabuk kahverengi tüylü olup meyve eti yeşil renklidir. Bitkinin kendisi kuvvetli ve verimlidir.

•Abbott

En erken çiçeklenen kivi çeşididir. Meyveleri orta irilikte elips şeklinde sık tüylüdür. Allison ile aynı bitkiden türetildiği sanılmaktadır. Çok verimli bir çeşit olup meyve eti yeşil renklidir. Meyvenin ağırlığı 70–80 g civarındadır.

•Monty

Meyveler orta irilikte olup elips veya yuvarlak şekildedir. Meyve orta irilikte 60–70 g kadardır. Meyve kabuğu kahverengi, meyve eti sarımsı parlak yeşil renklidir. Hawyart’tan önce çiçeklenir ve çok verimli bir çeşittir.

•Matua

Çiçeklenmesi  en erken ve çiçeklenme süresi en uzun olan çeşittir. Bol miktarda çiçek açıp yeteri kadar polen vermektedir. Dünyanın çoğu yerlerinde tozlayıcı olarak bu çeşit kullanılmaktadır. Çiçekleri beyaz olup kendisi oldukça güçlü gelişir. Bir çiçek salkımında 1–5 arası çiçek bulunur.

•Tomourı

Çiçeklenmesi geç olmakla birlikte çiçekte kalma süresi orta seviyededir. Serin iklim kuşaklarında daha iyi verim alınır. Çiçekler beyaz renkli olup bitkinin orta kuvvette geliştiği gözlenir.

KUMKUAT FİDANI ÇEŞİTLERİ

Kumkuat fidanları; yılın her zamanında dikilebilmektedir. Kumkuat (kamkat) fidanlarını dikmek için buharlaşmanın en az olduğu sabahın erken saatlerini veya ikindi vakitlerini beklemek gerekmektedir. Henüz dikilmemiş olan fidanı 3-4 günde bir sulamak yeterli olurken, dikilmiş fidanın 10-15 günlük periyotlarda sulanması gerekmektedir. Yan dal oluşumu yani birinci taçtan 1 ay sonra yandaki dalların ucundan kesim yapılabilmektedir. Vazo tipi budama, hobi amaçlı bahçe yapanlar için de uygun olmaktadır.

Kumkuat fidanı fazla büyümemektedir. Ayrıca her daim yeşil yapraklı kalmayı başarmaktadır. Kabuklarını soymaya gerek kalmadan meyvesini yemek mümkün olmaktadır. 2 yaşından sonra meyve vermeye başlamaktadır. Ocak ayının ikinci haftasından sonra hasat edilebilmektedir. Kökü güneş görmediği için torbalı veya saksılı olarak 12 ay süresince dikilebilmesi mümkündür.

Saksıda kumkuat yetiştirmek için dal oluşumunun başladığı yerin saksı hizasından sonra minimum 15 cm olması gerekmektedir. Ayrıca seçilecek olan saksının en az 10 litre olması gerekmektedir. Toprak olarak çiçek toprağı kullanılabilmektedir. Fidan dikerken 50-60 cm derinliğinde çukur açılmalıdır.

•Nagami Kumkuat Fidanı

•Fukushi Kumkuat Fidanı

•Marumi Kumkuat Fidanı

•Calamondin Kumkuat Fidanı

PORTAKAL FİDANI ÇEŞİTLERİ

Portakal fidanları; kökleri hava ile temas etmediği için yılın 12 ayında da dikilebilmektedirler. Saksıya dikilecek ise; en az 9 litrelik saksıya dikilmelidir. Normal dikim işleminde ise; 50-60 santimetre derinlikte ve genişlikte çukur açılmalıdır. İlkbahardan sonra birinci taçlanma dönemini geçmesi ile beraber budama yapılabilmektedir. Portakal fidanlarının yaklaşık 10 günlük aralıklarla sulanması gerekmektedir.

•Washington Portakal Fidanı

•Naveline Portakal Fidanı

•Fukumoto Portakal Fidanı

•Valencia Portakal Fidanı

•Blood Orange Portakal Fidanı

LİMON FİDANI ÇEŞİTLERİ

Limon fidanları; düşük sıcaklığın olmadığı yerlere dikilmelidir. Kumlu tınlı veya killi tınlı, yüksek besin içeren topraklara dikilmelidir.

Limon fidanları ilkbahar aylarında dikilmelidir. 50-60 santimetre derinlikte çukur açıldıktan sonra dikilmeli ve mutlaka can suyu verilmelidir.

8-10 günlük periyotlarda sulanmalıdır. İlkbahar sürgünleri başlamadan budanmalıdır.

•Bergamot (Citrus Bergamia) Fidanı

•Mexican Lime (Misket Limonu) Fidanı

•Yediveren Kütdiken Limon Fidanı

•Zagara Bianca Limon Fidanı

•İnterdonato Limon Fidanı

MANDALİNA FİDANI ÇEŞİTLERİ

Mandalina fidanları; sıcaklığın yüksek olduğu, Akdeniz ikliminin yaşandığı yerlere daha uygundur. Humuslu topraklara 50-60 santimetrelik çukurlar kazılarak dikilmelidir. Can suyu verildikten sonra fidanın dikildiği yere ve toprağına göre sulama periyotları ayarlanmalıdır. 10-15 günde bir sulamak yeterlidir. Mandalina fidanları birinci taçlanmadan bir ay sonra budanabilmektedir. Yılın her döneminde dikilebilmektedirler.

•Nova Mandalina Fidanı

•Satsuma Mandalina Fidanı

•Robinson Mandalina Fidanı

•Dobashi Beni Mandalina Fidanı

•Kamkat Mandalina Fidanı

ZEYTİN FİDANI ÇEŞİTLERİ

Zeytin ağacı, Akdeniz iklimine ait olan ve doğada doğal olarak yetişebilen bir ağaç türüdür. Kıvrımlı ve oldukça geniş bir gövde yapısına sahip olan zeytin ağacının yetiştirilmesi zahmetlidir.

Zeytin ağacının bilinen birçok faydası bulunmaktadır. Yetiştirilme olarak diğer ağaç türlerine göre oldukça zahmetlidir ve farklıdır. Mitolojide zeytin ağacına ölümsüz ağaç adı verilmiştir.

 Zeytingiller familyasına ait ve yaklaşık 100 yıla kadar yaşayabilen uzun ömürlü bir bitkidir. İçerisinde yüksek miktarda barındırmış olduğu mineraller ve vitaminlerin sayesinde şifa kaynağıdır. 

 Zeytin ağacının tarihi günümüzden yaklaşık 8000 yıl öncesine kadar dayanmaktadır.

Yemeklik zeytinler ise sofralık ve yağlık olmak üzere 2 grupta toplayabiliriz.

Yağlık zeytin fidanları; arbequina, gemlik, memecik ve çekişte zeytinleri uygundur.

Sofralık çeşitleri; eşek(kalamata), domat, izmir çilli, yamalak sarısı, memecik, çekişte ve manzalina 

olarak sınıflandırılabilir.

TRABZON HURMASI FİDANI ÇEŞİTLERİ

Trabzon hurması, Japon hurması, cennet hurması ya da Akdeniz hurması, yöresel adı ile ambe veya amme; abanozgiller familyasından, Akdeniz Bölgesi gibi subtropik iklim kuşaklarında yetişen bir ağaç türü ve bunun meyvesine verilen ad. "Hurma" Farsça khurmalu, yani erik hurması adından gelmedir.

•Kaki Tipo Trabzon Hurması

•Vainiglia Trabzon Hurması

•Mikatani O'Gosho Trabzon Hurması

•Moralı Trabzon Hurması

•Harbiye Trabzon Hurması

DUT FİDANI ÇEŞİTLERİ

Dut ağacı Moracae familyasına mensup olan bir ağaç türüdür. Çiçekli bitkilerden bir tanesidir. Dut meyvesini verir. Dut ağacının birçok türü vardır. Bundan dolayı dut ağacı sürekli olarak yetiştirilmektedir. Dut ağacı daha çok ılıman iklimine mensup olan ülkelerde yetişmektedir. Üç farklı şekilde meyve verir. Ülkemizde de dut ticareti oldukça yaygındır. En çok tüketilen ağaç meyvelerinden biri olup dut meyvesi birçok sektörde de kullanılmaktadır. 

•Beyaz (Ak) dut, 

•Kara dut 

•Kırmızı dut

•Ters duttur.

NAR FİDANI ÇEŞİTLERİ

Ilıman iklim meyve türleri arasında yer alan nar (Punica granatum)’ın anavatanı Ortadoğu, Anadolu, Kafkasya ile İran Körfezi arasında kalan bölge olup, 5000 yıldır kültüre alındığı bilinmektedir. Nar çeşitli iklim ve toprak şartlarında yetişebilen, bakımı kolay, iç ve dış pazarda uygun fiyatla pazarlanabilen ayrıca depoda uzun süre dayanabilen bir meyve türüdür.

NAR ÇEŞİTLERİ;

HİCAZ NARI

KADI NARI

SULU NAR

DEVE DİŞİ III

TATLI NAR

EKŞİ NAR

ÇEKİRDEKSİZ

SİLİFKE AŞISI

KUYTUCAK

Ceviz Yetiştiriciliği

sarı sertifika

müşteri memnuniyeti

aynı gün kargo