- Detaylar
- Kategori: Yabancı Ceviz Fidanları
Chandler Ceviz Fidanı Siparişi verebileceğiniz Öz Sahil Fidancılık chandler ceviz fidanı tanıtım sayfasında bu özellikli fidan cinsine ait bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Bu yazımızı baştan sona okuduğunuzda ceviz fidanı dikimi öncesinde merak ettiğiniz ve bilmeniz gerekenleri öğrenmiş olacaksınız. Chandler ceviz fidanı ile ilgili bilgilere geçmeden önce ceviz fidanı yetiştiriciliği ile ilgili kısa bir tanıtım yazımızıda okumanızda fayda var..
Chandler Ceviz Fidanı Özellikleri
chandler ceviz fidanı özellikleri belirleyici nokta Aşılı ceviz fidanı için ceviz tohumlarının tarlaya sıra ile ekilerek filizlerden elde edilen fidelerin zamanı geldiğinde istene çeşitte ismine doğru alınan anaçtaki göz yada kalemlerle aşılanması ile elde edilir. 2. yaşında tarlalardan dinlenme döneminde sökülerek yeni yerlerine transfer edilen ceviz fidanlarından iyi verim elde etmek için aşağıdaki bilgilendirme yazılarımızı da okumanızı mutlaka tavsiye ediyoruz.
Chandler Ceviz Fidanı Dikmek İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler
Tüplü chandler ceviz fidanını Yılın 12 ayı ve açık köklü chandler ceviz fidanını ise her yılın kasım ayından mart ayına kadar dikilebilen aşılı ceviz fidanı türüdür. Tüplü ve açık köklü fidan resimlerini aşağıda bilgilenmeniz için yayınladık.
Chandler Ceviz Fidanı Tozlayıcısı
Chandler ceviz fidanı siparişlerinizde 10 adete 1 adet tozlayıcısı franquette ceviz fidanı sipariş etmeniz gerekmektedir.
Chandler ceviz fidanlarımız firmamız adına ismine doğru sertifikalı olup Öz Sahil Fidancılık 1990 yılından günümüze ceviz fidanı üretimi gerçekleştirmektedir. Öz Sahil Fidancılık'ta ileri tarihe istediğiniz boyda açık köklü ve tüplü chandler ceviz fidanı erken siparişi de alınmaktadır.
Tüplü Chandler Ceviz Fidanı Üretim Serası
Açık Köklü Chandler Ceviz Fidanı Ürettiğimiz Tarlası
Chandler Ceviz Fidanı Meyve Özellikleri
Chandler ceviz fidanı İnce kabuklu, az pürüzlü, oval şekilli ve diğer cinslere göre erken meyve vermesinden dolayı en çok tercih edilen ithal ticari bir cinstir. Kabuktan kolay ayrılması, kuru ve taze ceviz olarak tüketilmeye elverişli olması chandler ceviz fidanına olan ilgili daha da arttırmıştır. Piyasada bodur ceviz fidanı olarak ta bilinen Amerikan menşeili bu fidan türünü salkım şeklinde meyve verdiği için bazı kişiler bu şekilde de anmaktadır.
Chandler ceviz ağacı tomurcuklarındaki verimi %85-90'dır. Chandler ceviz içinin beyazlık oranı %90-100'dür ve içleri kabuktan bütün olarak ayrılabilir. Chandler ceviz meyveleri 10-13 gr, meyve iç ağırlığı 6,5 gr, iç oranı ise %52-55 dir.
Chandler Ceviz Fidanı Ağaç Özellikleri
Chandler ceviz ağacı ağırlıklı olarak uç dallarında meyve verir. Ancak chandler ceviz ağacının yan dallarında da meyve oranı oldukça yüksektir.
Chandler ceviz ağacı Orta kuvvette büyür yarı dik gelişir yani bodurdur.
Chandler ceviz ağacı hastalıklara karşı (antraknoz) çok dayanıklı bir çeşittir.
Chandler ceviz meyveleri Eylül ayının ortalarına doğru hasat edilir.
Chandler İklim İstekleri
Ceviz ağaçlarının en önemli niteliklerinden biri, değişik toprak ve iklimlere kolayca uyum sağlamasıdır. Cevizler sonbahar ve kış aylarında soğuk (+7.2 C'nin altı); ilkbahar ve yaz aylarında normal büyüme ve olgunlaşmayı sağlayacak ölçüde sıcaklık (25-35C) isterler. Ceviz yetiştiriciliği açısından yıllık toplam en az 500 mm düzenli yağış alması önemlidir.
Chandler ceviz ağacının soğuklanma ihtiyacı 700 saattir. Yani ağacımız, kışın +7,5 derecenin altında 700 saat (30 gün) bir süre geçirmelidir. Ülkemizin çok ılıman bölgeleri olan Antalya sahil kıyılarında bu konuya dikkat edilmelidir.
Toprak İsteği
Toprak bakımından seçici olmayan ceviz ağaçları, taban suyu seviyesi 2.5-3 metreden yukarı olmayan, fazla su tutmayan, gevşek, alüvyonlu topraklarda daha iyi gelişir. Ceviz kökleri kazık köklü olup, derine uzadıklarından alt kısımları rutubetli olan, derin ve yumuşak topraklar yetiştiricilik için daha uygundur. Toprak ve suyun tuzluluğu ceviz yetiştiriciliği açısından önemlidir.
Chandler Ceviz Fidanı Dikimi
Chandler ceviz fidanı 4x8 ve 5x7 aralıklarla dikime uygundur. Tozlayıcısı Franguate ile birlikte ekilmelidir.
Chandler Ceviz Fidanı Dikim Aralığı
Ceviz fidanı dikerken en önemli etken aralarındaki mesafedir. Fidanları dikerken aralarındaki mesafenin doğru hesaplanması gerekir. Çünkü fidan dikildikten sonra yerinden sökümü yapılamaz.
Chandler ceviz ağacı yan dallara verimli olduğundan dolayı koridor tipi dikime uygundur. Bu kapsamda 4x8, 5x7 ve 6x8 aralıklarla dikim yapılabilir.
Ceviz fidanı çukurları 60 cm derinliğinde ve 60 cm genişliğinde olmalıdır.
Chandler Ceviz Fidanı Fiyatları Tüplü
Tüplü Ceviz Fidanlarımız 20 TL'den başlamaktadır. Açık köklü 1.sınıf ceviz fidanları için lütfen fiyat sorunuz.
Chandler Ceviz Verim Tablosu
Dünyadaki ceviz yetiştiriciliğinden alınan en iyi verim, bir dönümde 500-750 kg arasında değişmektedir.
İyi bakım yapılan bir chandler bahçesinden 6-7 yaşına geldiğinde ağaç başına ortalama 20-25 kilo arasında ceviz almak mümkündür.
Günümüzde hatırlatmakta fayda vardır ki kuru kabuklu cevizin kilosu 25 TL'den başlamaktadır.
Ülkemizde cevizin borsasıda vardır. TOBB tarafından ürün fiyatı belirlenmektedir.
Chandler Ceviz Bakımı
- OCAK ayı bitkinin dinlenme sürecidir.
- ŞUBAT ayında ilaçlama ve budama yapılır.
- MART ayında bitki uyanmaya hazırlanır.
- NİSAN ayında ise artık bitki kök çalışmalarını hızlandırır ve uyanmaya başlar.
- MAYIS ayında sulama programına başlanması gerekir. Ayrıca, fidan yalağındaki ot mücadelesi sezon sonuna kadar takip edilir.
- HAZİRAN ayında sulama programına devam edilir ve ilaçlama yapılır.
- TEMMUZ ayında sulama programına devam edilir ve sulama haftada 2 güne çıkarılır.
- AĞUSTOS ayında sulama programına devam edilir, sıvı organik gübre kullanılmaz.
- EYLÜL ayının girmesiyle sulama sona erer ve fasılalı sulamaya geçilir.
- EKİM fasılalı sulamaya devam edilir.
- KASIM ayıyla fasılalı sulama sona erer. Toz organik gübre dağıtımı yapılır.
- ARALIK ayında arazi temizliği yapılır.
Chandler Ceviz Budama
Meyve ağaçlarının düzgün ve kuvvetli bir taç oluşturmalarını, uzun zaman iyi ve bol ürün vermelerini, ağaçların tekrar verimli hale getirilmeleri için ağaçların toprak üstü organlarına uygulanan kesme, bükme, tomurcuk, sürgün ve yaprak alma işlemlerinin tümüne budama denir.
BUDAMANIN FAYDALARI
• Gövde üzerinde ana dalların sayıları ve dağılışları düzenlenerek meyve ağaçlarının sağlam, düzenli ve dengeli bir taç oluşturmaları sağlanır.
• Meyve ağaçlarının kısa sürede ürün vermesine yardımcı olunur.
• Güneş ışığından ağacın iyi bir şekilde faydalanması sağlanmış olur.
• Budama ile meyve iriliği, meyve kalitesi ve meyve kabuk renklenmesi artar.
• Püskürtülerek yapılan ilaçlamanın etkinliği artırabilir.
• Hastalıklı ve kuru dallar alınarak mücadeleye yardımcı olunur.
• Verimden düşen ağaçlar budama ile gençleştirilerek yeniden verimli ağaçlara dönüşmeleri sağlanır
• Meyve tutma ve meyve verme oranı her yıl artarak devam eder.
• Hasat daha kolay yapılır.
Son olarak ceviz bir kere dikilir ömür boyu meyve elde edilir. Bize danışmadan chandler ceviz fidanı dikmeyin, bahçe kurmayın!
Bahçe kurulumu, iklim ve toprak istekleri, bakımı ve sulanması gibi merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt vermeye çalıştık ancak akılınızdaki diğer sorulara cevap bulabileceğiniz telefonlarımız her zaman bir çağrınıza açıktır.
SİPARİŞ VE İLETİŞİM NUMARALARIMIZ
OSMAN METİN : 0536 347 38 58 HÜSEYİN METİN : 0533 769 65 75
ÜRETİM ADRESİMİZ
Sahil Yenice ve Ömer Köyü Bandırma / Balıkesir